PROJECT: Globalbility

Oorlog. Armoede. Mensenrechtenschendingen.
Milieucrisis. Economische crisis.
Een wereldwijde politieke crisis?

Hoe kunnen we een betere wereld creëren?
Hoe kunnen we onze culturele barrières overstijgen?
Wat zijn de belangrijkste vragen van onze tijd?
Wat vind je het belangrijkste in het leven?




Dit zijn allemaal vragen waar heel wat over geschreven, beschreven en nagedacht kan worden. Het zijn ook erg interessante vragen, en heel wat mensen hebben er een verschillende visie op. Helaas zijn deze verschillende ideeën en visies gebonden aan een bepaalde regio en taal.

Het Globalbility project wil graag mensen over de hele wereld verenigen, en hun antwoord op deze vragen samenbrengen. Je kan een postkaart insturen in eender welke taal, en die wordt dan in zoveel mogelijk talen vertaald en gepubliceerd op de website van Globalbility. 

Ik ben de vertegenwoordiger voor de Vlaamse taal. Ik vind het project zelf echt tof aangezien je op een aangename manier veel verschillende visies en gedachtegangen kan leren kennen. Ook kan je op je postkaart een mooie plek uit jouw streek tonen.

Dus wil jij iets delen met de wereld? Wil je graag iets laten weten aan de wereld, iets dat vele mensen zullen kunnen lezen in hun eigen taal? (Dat is bijvoorbeeld veel meer dan deze blog, die enkel Vlaamse en Nederlandse mensen kunnen lezen.) Dan kan je een postkaart opsturen naar Globalbility!!